Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Tuk vložíme do orní lázně a postupně přidáváme cukry, vanilku, sušené mléko a mícháme. Hmotu nalijeme
Nejdříve si dáme rozpustit čokoládu do vodní lázně. Když je čokoláda v tekutém stavu, namáčíme do ní jahody
Tabulky bílé čokolády nalámeme na menší kousky, smetanu Mícháme tak dlouho, až se čokoláda rozpustí.
Čokoládu nastrouháme najemno, přidáme smetanu a zahřejeme , dokud se čokoláda nerozpustí.
Mezitím si připravíme šlehačku a polevu z bílé čokolády Na bílou polevu přivedeme smetanu k varu a rozmícháme
Čokoládu rozpustíme v rendlíku s vodní lázní. Vlijeme čokoládu, přidáme želatinu a rozmícháme.