3.8K čtenářů Přidat komentář

Likér z bílé čokolády

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Do většího rendlíku se silným dnem nalijeme smetanu, přidáme na drobno nalámanou čokoládu, špetku skořice a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, až se čokoláda rozpustí.
  2. Pak směs odstavíme, necháme trochu zchladnout a nakonec do ní přidáme slazené mléko a rum.
  3. Likér důkladně promícháme a slijeme do meších ozdobných lahviček. Skladujeme v ledničce.
  • 200 g čokoláda (bílá)
  • 500 ml smetana )ke šlehání)
  • 2 plechovka salko
  • 200 ml rum (bílý)
  • špetka skořice (mletá)

Mazání tvrdého másla

Pokud vytáhnete máslo z ledničky a ještě tvrdé ho potřebujete namazat, použijte škrabku na brambory na nakrájení tenkých plátků, které půjdou namazat bez problémů.