Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Mléko, cukr, máslo a kakao dáme vařit. Jakmile přejde varem, odstavíme a necháme vychladnout. Potom přidáme
Do velkého hrnce vložíme všechny suroviny kromě masa, vše zalijeme vodou a jakmile je vodu horká vložíme
Mléko, cukr, máslo a kakao svaříme v hrnci, jakmile přejde varem, odstavíme. Poté přidáme mouku s práškem
Nové brambory neloupeme, pouze očtistíme a uvaříme. Pokud nemáme k dispozici nové, musíme je po uvaření
Maso omyjeme, osušíme v papírové utěrce, okraje plátků nařízneme, aby se nám řízky nekroutily. Plátky
Pečivo nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. K rohlíkům přidáme osmahlou cibulku. Máslo utřeme se
Těsto: 275 g máslo (měkké) 125 g cukr (prosátý moučkový) 0,5 1žička skořice 4 1žíce mléko 300 g mouka
Cibuli orestujeme, v dalším hrnci orestujeme maso, přidáme k cibuli, zasmažíme papriky, kmín, podlijeme
Ke změklému máslu přisypeme mouku a kávu a vyšleháme vše do pěny. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.