Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Těsto: 275 g máslo (měkké) 125 g cukr (prosátý moučkový) 0,5 1žička skořice 4 1žíce mléko 300 g mouka
Mléko, cukr, máslo a kakao svaříme v hrnci, jakmile přejde varem, odstavíme. Poté přidáme mouku s práškem
Nové brambory neloupeme, pouze očtistíme a uvaříme. Pokud nemáme k dispozici nové, musíme je po uvaření
Maso omyjeme, osušíme v papírové utěrce, okraje plátků nařízneme, aby se nám řízky nekroutily. Plátky
Pečivo nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. K rohlíkům přidáme osmahlou cibulku. Máslo utřeme se
Vypracujeme si těsto, které necháme chvíli nakynout. těsto rozdělíme na jednotlivé bochánky, které plníme
Ke změklému máslu přisypeme mouku a kávu a vyšleháme vše do pěny. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
Vysokou sklenici naplníme kávou připravenou v konvici nebo filtrací a přidáme šlehanou smetanu. Pokud
Mléko, cukr, máslo a kakao dáme vařit. Jakmile přejde varem, odstavíme a necháme vychladnout. Potom přidáme