Můžeme také připravovat na páře. Pomocí tyčového mixéru rozmixujeme ovoce na pyré.
(Placičku děláme proto, že koláče budou kulaté a tak Dýňový koláč je nejlepší pořádně vychlazený, takže
kavárny i doma a provoňte i Vaši kuchyň klasickým jablečným Na těsto naneste jablečnou směs.
Poté těsto rozdělíme na půlky. Na jablečnou náplň postrouháme druhou polovinu těsta
Takto připravené těsto nalijeme do vymazané formy na koláč Koláč pečeme při 200°C 5 minut, poté teplotu stáhneme
Poté přidáme vodu a vypracujeme hladké těsto. Poté dáme do trouby a pečeme při 190°C asi 45 minut
Přikryjeme druhým těstem a poté dáme do trouby a pečeme nejprve 25 minut a poté teplotu snížíme na 200 stupňů
Oloupané, nakrájené jablka svaříme s jablečným džusem Koláč posypeme vanilkovým cukrem a zbytkem brusinek
Do misky dáme cukr a olej, vyšleháme dohladka. Postupně přidáváme vejce a mouku, skořici a kypřící prášek
Omytá jablka si nakrájíme na klínky. Skořici smícháme s 75 g cukru. Pomocí robotu utřeme máslo se zbylým
Poté přidáme druhou polovinu těsta a lehce přitiskneme Pečeme při 180 stupních dozlatova.
Zbývající pruhy ovineme kolem středu. Koláč zakryjeme papírem na pečení a pečeme při teplotě
Jablečnou náplň připravíme tak, že jablka oloupeme, Necháme chvíli vychladnout a potom tuto jablečnou náplň