★★ 5.3K čtenářů Přidat komentář

Domácí likér z ledových kaštanů

15 m

Avatar of janapozarova

janapozarova

@janapozarova

Postup receptu

  1. Smetanu dáme do hrnce, přidáme čokoládu a rozlámané tyčinky vaříme.
  2. Pot odstavíme a necháme trošku vychladnout, do mixéru dáme mléko, rum a směs a mixujeme.
  3. Dáme do lahví a skladujeme v chladu.
  • 250 ml smetana (ke šlehání)
  • 1 plechovka Salko
  • 4 kostičky čokoláda (hořká)
  • 3 tyčinky Ledové kaštany
  • 500 ml rum

Mazání tvrdého másla

Pokud vytáhnete máslo z ledničky a ještě tvrdé ho potřebujete namazat, použijte škrabku na brambory na nakrájení tenkých plátků, které půjdou namazat bez problémů.