Prémiový obsah
★★★★
6.1K čtenářů
15 m
janapozarova
Koláče s drobenkou budou šťavnatější, když je ihned po upečení mírně pokapeme smetanou ke šlehání.
Hotový likér slijeme do připraveným, čistých lahví.
Připravíme si instantní kávu nebo espresso, osladíme a necháme ji vychladnout. Vysokou sklenici naplníme
vylejeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů.
Ledové kaštany nalámejte na menší kousky. Takto uskladněný likér vydrží v lednici až dva měsíce
Vodu přivedeme k varu, zalijeme sáčky s čajem a necháme 5 minut luhovat. Poté čaj ochutíme šťávou z limety
Tuk, čokoládu a kakao si rozpustíme ve vodní lázni, vejce uleháme s cukry do pěny pomocí mixéru. Čokoládu
nalijeme do hrnce, přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů.
Smetanu ke šlehání spolu s kaštany a čokoládou za stálého této dávky je jeden litr a něco málo vynikajícího likéru