718 čtenářů Přidat komentář

Čokoládový likér se smetanou a ledovými kaštany

40 m

Avatar of redakceTerka

redakceTerka

@redakceterka

Postup receptu

  1. V rendlíku svaříme smetanu.
  2. Přidáme nalámané čokoládové tyčinky a za stálého míchání necháme rozpustit.
  3. Poté odstavíme rendlík z ohně a zašleháme mléko a rum.
  4. Hotový likér slijeme do připraveným, čistých lahví.
  • 500 ml smetana ke šlehání
  • 5 tyčinky ledové kaštany
  • 300 ml rum
  • 2 konzervy slazené zahuštěné mléko

Skvrny od kávy

Skvrny od kávy vyčistíme tak, že látku namočíme do studeného mléka a potom vypereme.

Čerstvé skvrny nejlépe odstraníme octovou vodou a můžeme je také posypat solí a třít vlhkým hadříkem.