2.4K čtenářů Přidat komentář

Velikonoční kaštanový likér

20 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Vše zahřejeme, dokud se čokoláda nerozpustí.
  2. Necháme vychladnout a přidáme slazené mléko, ½ l rumu a rozmixujeme, dáme do lednice vychladit.
  • 1 smetana ke šlehání
  • 2 čokoládové kaštany
  • 4 čtverečky hořká čokoláda
  • 1 salko
  • ½ l rum

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.