Prémiový obsah
★★★
121 čtenářů
1 h
tetalenka
Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Všechny jahody očistíme, omyjeme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme limetkovou šťávu a lístky máty
Za stálého míchání uvaříme nalámanou čokoládu, smetanu, mléko, krystalový a vanilkový cukr. Vařenou směs
Mléko přivedeme k varu, přelijeme jím kokosovou moučku a necháme přes noc stát. Ráno promícháme, přecedíme
Jahody a piškoty zakápneme griotkou. Smetanu ušleháme s 20 g moučkového a vanilkového cukru. Zbytek cukru
Hotový likér slijeme přes cedník do připravených lahví Vaječný likér skladujeme v lednici.
Smetanu ušleháme dohusta, přidáme drobně pokrájené a trochu rozmačkané jahody. Podle chuťi osladíme,
Korpus na koláče a dorty vyjmeme z obalu a přichystáme si krém. V misce vyšleháme smetanu s cukrem (dle
Do větší sklenice třeba od okurek vkládáme vrstvy jahod a cukru. Zalijeme alkoholem, uzavřeme a uložíme
Jahodový likér dáme na chladné místo (nejlépe do sklepa Jahodový likér scedíme přes jemné sítko, přelijeme
Příprava koprusu: Žloutky si utřeme s cukrem do pěny, bílky si ušleháme do tuhého sněhu. Obě hmoty smícháme