Prémiový obsah
★★★
11.1K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Smetanu přivedeme pomalu k varu, odstavíme, dáme kokos a necháme vychladnout. Smetanu přecedíme a vyšleháme
Jahody omyjeme, očistíme a 5 minut v hrnci společně s cukrem povaříme. Poté prolisujeme čistou šťávu
Za stálého míchání uvaříme nalámanou čokoládu, smetanu, mléko, krystalový a vanilkový cukr. Vařenou směs
Hotový likér slijeme přes cedník do připravených lahví Vaječný likér skladujeme v lednici.
Smícháme si olej, vejce, mléko, krupicový cukr a špetku soli. V další misce si smícháme sypké ingredience
V kokosovém mléku krátce povařte strouhaný kokos. Po zchladnutí rozmixujte přidejte moučkový cukr a kokosový
Smetanu, cukr, vanilkový cukr převaříme, nalijeme na kokos a necháme 1 hod. stát. Pak přidáme vínovici
nepůjde samo a tak je zapotřebí zapojit naše ruce a likér Likér uchovávejte v lednici.
Vodku rozlijeme do 2 láhví, k ní rozdělíme maliny a cukr. Láhve uzavřeme a necháme na tmavém místě několik