Prémiový obsah
★★★
11K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Smetanu přivedeme pomalu k varu, odstavíme, dáme kokos a necháme vychladnout. Smetanu přecedíme a vyšleháme
Za stálého míchání uvaříme nalámanou čokoládu, smetanu, mléko, krystalový a vanilkový cukr. Vařenou směs
Jahody omyjeme, očistíme a 5 minut v hrnci společně s cukrem povaříme. Poté prolisujeme čistou šťávu
Hotový likér slijeme přes cedník do připravených lahví Vaječný likér skladujeme v lednici.
Smícháme si olej, vejce, mléko, krupicový cukr a špetku soli. V další misce si smícháme sypké ingredience
V kokosovém mléku krátce povařte strouhaný kokos. Po zchladnutí rozmixujte přidejte moučkový cukr a kokosový
Smetanu, cukr, vanilkový cukr převaříme, nalijeme na kokos a necháme 1 hod. stát. Pak přidáme vínovici
nepůjde samo a tak je zapotřebí zapojit naše ruce a likér Likér uchovávejte v lednici.
Pomeranče oloupeme, nakrájíme na kousky, zalijeme vodkou přidáme koření a uzavřeme. Necháme alespoň 14
Bezinky umyjeme, vaříme ve vodě asi 15 minut. Šťávu přecedíme, přidáme cukr a vaříme dalších pět minut