★★ 9.2K čtenářů Přidat komentář

Domácí smetanový vaječní likér

40 m

Avatar of redakceTerka

redakceTerka

@redakceterka

Postup receptu

  1. V kastrůlku svaříme smetanu, přidáme vejce a cukr a pak směs vložíme do vodní lázně a za stálého míchání zahříváme na 75°C, směs by měla postupně zhoustnout.
  2. Poté sundáme kastrůlek z vodní lázně a zašleháme salko a rum.
  3. Hotový likér slijeme přes cedník do připravených lahví. Vaječný likér skladujeme v lednici.
  • 500 ml smetana ke šlehání
  • 3 vanilkový cukr
  • 250 g moučkový cukr
  • 4 žloutek
  • 2 konzerva Salko
  • 300 ml rum

Skvrna od piva

Když se polijeme pivem a skvrnu ihned po polití vyčistíme savým hadříkem, neměly by zůstat žádné skvrny.

Pokud ano, vyčistíme je nejlépe teplou vodou.