Prémiový obsah ★★★★ 65.8K čtenářů Přidat komentář

Domácí vaječný likér ze salka

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Všechny ingredience mixerem našleháme do pěny.
  2. Pak přilijeme rum a dobře promícháme. Nevaříme.
  3. Plníme do láhví a skladujeme v chladu a temnu.
  • 6 žloutky
  • 6 lžíce slazené kondenzovaného mléko (salko)
  • 6 lžíce neslazeného kondenzovaného mléko (salko)
  • 6 lžíce citrónová šťáva
  • 6 lžíce cukr (moučkový)
  • 300 ml rum

Mražené bílky

Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.

V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.

Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.