Prémiový obsah
★★★
7.2K čtenářů
1 h
anet.ruzicka
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Všechny ingredience mixerem našleháme do pěny. Pak přilijeme rum a dobře promícháme. Nevaříme. Plníme
podle chuti můžeme použít i jiné ovoce), zalijeme ho vaječným likérem a ozdobíme šlehačkou vyšlehanou s moučkovým
Hotový likér nalijeme do připravených lahví a necháme Vaječný likér vydrží asi 1-2 týdny.
Žloutky vymícháme s cukrem do hladka. Poté opatrně vmícháme mléko. Nakonec přidáme rum a rozmixujeme
Žloutky vymícháme s cukrem do hladka. Poté opatrně vmícháme mléko. Nakonec přidáme rum a rozmixujeme
Hotový likér nalijeme do suchých čistých lahví a necháme Vychladlý likér skladujeme v lednici, vydrží až 2 měsíce
Z této dávky uděláme asi 1 litr vaječného likéru. Sváteční vaječný likér podáváme podle chuti.
Do makové náplně přidáme vejce, likér a metličkou vymícháme
Tak to je skvely recept!