Prémiový obsah
★★★★★
53K čtenářů
25 m
Redakce Recepty.eu
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Hotový likér nalijeme do suchých čistých lahví a necháme Vychladlý likér skladujeme v lednici, vydrží až 2 měsíce
Žloutky vymícháme s cukrem do hladka. Poté opatrně vmícháme mléko. Nakonec přidáme rum a rozmixujeme
Žloutky vymícháme s cukrem do hladka. Poté opatrně vmícháme mléko. Nakonec přidáme rum a rozmixujeme
Hotový likér nalijeme do připravených lahví a necháme Vaječný likér vydrží asi 1-2 týdny.
podle chuti můžeme použít i jiné ovoce), zalijeme ho vaječným likérem a ozdobíme šlehačkou vyšlehanou s moučkovým
druhé míse zlehka prošleháme mascarpone s polovinou vaječného likéru a moučkovým cukrem.
Odebereme asi 4 PL směsi s likérem a odložíme stranou Otvory vyplníme směsí s likérem.
To je nejrychlejší vaječňák