Prémiový obsah
★★★
7.1K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.
U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.
Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.
Neotevřenou konzervu s kondenzovaným mlékem ponoříme do hrnce a vaříme asi dvě hodiny. Necháme vychladnout
Likér slijeme do lahví, uzavřeme a dáme do chladničky
Smetanu si dáme do hrnce, přidáme dřeň a kondenzované mléko a zahřejeme, dokud se vše nespojí. Poté necháme
Salko v plechovce vaříme 1 hodinu. Po otevření vlijeme do nějaké nádobky a přidáme rum, to vše protřepeme
Cukr pokropíme vodou a za stálého míchání upražíme na zlatavý karamel, odděláme z plotny, opatrně přilejeme
Likérem plníme sklenice, které dobře uzavřeme. Skladujeme v lednici a likér podáváme dobře vychlazený
Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme na malé kousky pokrájené čokoládové tyčinky a za stálého míchání zahříváme
vmícháme cukerný sirup, směs zcedíme přes husté plátno a likérem Pomerančový likér necháme uležet 4 týdny.