Prémiový obsah
★★★★
7.7K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Neotevřenou konzervu s kondenzovaným mlékem ponoříme do hrnce a vaříme asi dvě hodiny. Necháme vychladnout
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme podle návodu klasický pudink. Není třeba ho sladit. Necháme ho zchladnout
Likér slijeme do lahví, uzavřeme a dáme do chladničky
Smetanu si dáme do hrnce, přidáme dřeň a kondenzované mléko a zahřejeme, dokud se vše nespojí. Poté necháme
Salko v plechovce vaříme 1 hodinu. Po otevření vlijeme do nějaké nádobky a přidáme rum, to vše protřepeme
Cukr pokropíme vodou a za stálého míchání upražíme na zlatavý karamel, odděláme z plotny, opatrně přilejeme
Likérem plníme sklenice, které dobře uzavřeme. Skladujeme v lednici a likér podáváme dobře vychlazený
K výrobě pomerančového likéru budete muset připravit Jestli chcete aby byl likér provonění bylinkami v tomto