Prémiový obsah
★★★
7.3K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Neotevřenou konzervu s kondenzovaným mlékem ponoříme do hrnce a vaříme asi dvě hodiny. Necháme vychladnout
Likér slijeme do lahví, uzavřeme a dáme do chladničky
Smetanu si dáme do hrnce, přidáme dřeň a kondenzované mléko a zahřejeme, dokud se vše nespojí. Poté necháme
Salko v plechovce vaříme 1 hodinu. Po otevření vlijeme do nějaké nádobky a přidáme rum, to vše protřepeme
Likérem plníme sklenice, které dobře uzavřeme. Skladujeme v lednici a likér podáváme dobře vychlazený
Cukr pokropíme vodou a za stálého míchání upražíme na zlatavý karamel, odděláme z plotny, opatrně přilejeme
Pomeranče oloupeme, nakrájíme na kousky, zalijeme vodkou přidáme koření a uzavřeme. Necháme alespoň 14