★★ 5.1K čtenářů Přidat komentář

Karamelový likér

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. V hrnci zahřejeme smetanu s cukrem a mletou skořicí a za stálého míchání necháme cukr rozpustit.
  2. Pak směs odstavíme necháme chvíli chladnout a pak do ní zašleháme karamelové Salko a rum.
  3. Likér slijeme do lahví a dáme do chladu.
  • 2 plechovka Salko (karamelové)
  • 500 ml smetana (ke šlehání)
  • 200 g cukr (mletý)
  • 200 ml rum
  • špetka skořice (mletá)

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.