Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
vmícháme cukerný sirup, směs zcedíme přes husté plátno a likérem Pomerančový likér necháme uležet 4 týdny.
postupně, každou vrstvu plátků pocukrujeme a pokapeme likérem
Celé pomeranče dobře vydrhneme kartáčkem na zeleninu a oloupeme je. Slupky i se skořicí a vanilkou vložíme
Pomerančový likér podáváme při různých příležitostech , kdy jistě udělá dojem svou lahodnou pomerančovou
Všechny ingredience mixerem našleháme do pěny. Pak přilijeme rum a dobře promícháme. Nevaříme. Plníme
Bezinkové plody dáme do většího hrnce, promačkáme, zalijeme vodou a svaříme. Svařenou hmotu přecedíme
Vše zahřejeme, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnout a přidáme slazené mléko, ½ l rumu a
Kakao si prosejeme a s cukrem dáme do kondenzovaného mléka, nechme rozpustit. Přidáme alkohol a zase
Bezinky umyjeme, vaříme ve vodě asi 15 minut. Šťávu přecedíme, přidáme cukr a vaříme dalších pět minut
zalijte alkoholem, případně můžete ještě dochutit třeba pomerančovou Potom už hotový likér rozlijte do lahví a můžete se