1.4K čtenářů Přidat komentář

Pomerančový likér

1 h

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Kůru důkladně umyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky.
  2. Do čisté sklenice s širokým hrdlem naskládáme na nudličky nakrájenou pomerančovou kůru, kterou zalijeme pomerančovou šťávou, lihem.
  3. Sklenici důkladně uzavřeme a uložíme na světlé teplé místo, kde necháme kůru 3-4 týdny macerovat.
  4. Vodu svaříme s cukrem, který necháme vychladnout. Kůru zcedíme přes plátno a vymačkáme.
  5. Do lihové části vmícháme cukerný sirup, směs zcedíme přes husté plátno a likérem naplníme připravené láhve.
  6. Pomerančový likér necháme uležet 4 týdny.
  • 10 ks pomeranče (kůra)
  • šťáva (z pomeranče)
  • 700 ml líh (jemný konzumní)
  • 800 ml voda
  • 600 g cukr (krystal)

Domácí moučkový cukr

Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.

mlýnku na kávu.

Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.