243 čtenářů
1 h
kucharkalibuska
Aby nám při krájení cibule neslzely oči, namáčíme nůž při krájení do studené vody.
Postup je velmi jednoduchý a Láďou Hruškou dávno osvědčený. Stačí všechny žloutky rozmixovat s cukrem
Na vál prosejeme mouku spolu s kořením a sodou. Přidáme ořechy a teplou směs v misce nad párou rozpustíme
V kastrůlku svařte kondenzované mléko, vanilkový lusk a cukr. Nechte částečně vychladnout, a pokud jste
Likér zahřejeme na mírném ohni, nalijeme ho do sklenice. Pak přilijeme vaječný likér. Ozdobíme ušlehanou
Žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem dejte do šlehače. Ingredience vyšlehejte v hladkou lesklou pěnu
Žloutky dám do mixeru, přidám vanilkový cukr + trochu kondenzovaného mléka (asi 3-4 lžíce), mixuji, přilévám
Do osolené vody dáme vařit nakrájené houby, nasekanou cibulku a kmín. Vaříme asi 30 minut, poté přidáme
V hrnku s vlažným mlékem rozmíchejte droždí a přidejte k němu lžíci cukru a lžíci mouky. Na teplém místě
Nejprve si uděláme domácí salko. Litr plnotučného mléka hodně dlouho vaříme s ½ kg cukru krystal. Mícháme
Žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem dejte do šlehače. Ingredience vyšlehejte v hladkou lesklou pěnu
Ve větší míse ušleháme žloutky dokud nejsou husté a napěněné. Postupně pomalu přimícháme cukr a sůl,