Prémiový obsah ★★★★ 63.6K čtenářů Přidat komentář

Vánoční vaječňák podle Ládi Hrušky

20 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

Pokud se vám tato rychlovka nelíbí, máme tu pro vás další náročnější recepty na vaječný koňak

  1. Postup je velmi jednoduchý a Láďou Hruškou dávno osvědčený. Stačí všechny žloutky rozmixovat s cukrem moučkovým i vanilkovým do jemného krému.
  2. Poté nalijeme kondenzované mléko a rozmixujeme znovu.
  3. Nakonec přilijeme tuzemský rum. Jeho množství volíme dle chutí. Na pět vajec (žloutků) se většinou hodí 0,75 l.
  • 5 ks vejce
  • 5 lžíce cukr (moučkový)
  • 1 cukr (vanilkový)
  • 1 kondenzované mléko (sladké)
  • rum (tuzemský)

Skvrny od čokolády

Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.

U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.

Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.