Prémiový obsah
★★★★
18.8K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Na našich stránkách naleznete několik receptů na vaječný likér. A jak děláte vaječný likér Vy?
Špínu od hlíny, rostlin, popele nebo inkousu z rukou dokonale odstraníme rozmačkáním nedozrálého rajského jablka.
Cukr, máslo, mouku, žloutky, kůru z citonu, kypřící prášek dejte do mísy a rukouz nich vypracujte hladké
Rybí hlavy a vnitřnosti uvaříme doměkka. Poté odstraníme kosti a maso dáme zvonu vařit do vývaru s vodou
Heru nastrouháme, přisypeme mouku, cukr a přidáme žloutek. Nastrouháme trochu citronové kůry. Vypracujeme
Cukr, med a žloutek utřeme a zahustíme moukou smíchanou předem s práškem do pečiva a citrónovou kůrou
Všechny ingredience mixerem našleháme do pěny. Pak přilijeme rum a dobře promícháme. Nevaříme. Plníme
Pro přípravu těsta na Linecké cukroví prosijeme na válu mouku, přidáme cukr, promneme tuk a pomocí žloutků
Hotový likér nalijeme do suchých čistých lahví a necháme Vychladlý likér skladujeme v lednici, vydrží až 2 měsíce
Žloutky vymícháme s cukrem do hladka. Poté opatrně vmícháme mléko. Nakonec přidáme rum a rozmixujeme
Hotový likér nalijeme do připravených lahví a necháme Vaječný likér vydrží asi 1-2 týdny.