4K čtenářů Přidat komentář

Vaječný likér pro děti bez alkoholu

40 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Žloutky vyšleháme se salkem. Poté přidáme špetku citronové kůry a vnitřek vanilkového lusku.
  2. Postupně při stálém míchání přiléváme mléko a rozmixujeme.
  3. Nakonec zcedíme přes síto a nalijeme do uzavíratelných lahví.
  4. V lednici takto vydrží alespoň dva měsíce.
  • salko
  • 4 ks žloutky
  • 3 ks vanilkový lusk
  • lžička sušená kůra (citronová)
  • 300 ml mléko (plnotučné)

Brambory vařené se zelím nezměknou

Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.