4.1K čtenářů Přidat komentář

Vaječný likér pro děti bez alkoholu

40 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Žloutky vyšleháme se salkem. Poté přidáme špetku citronové kůry a vnitřek vanilkového lusku.
  2. Postupně při stálém míchání přiléváme mléko a rozmixujeme.
  3. Nakonec zcedíme přes síto a nalijeme do uzavíratelných lahví.
  4. V lednici takto vydrží alespoň dva měsíce.
  • salko
  • 4 ks žloutky
  • 3 ks vanilkový lusk
  • lžička sušená kůra (citronová)
  • 300 ml mléko (plnotučné)

Rýže jako čerstvá

Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.