Prémiový obsah ★★★★ 18.2K čtenářů Přidat komentář

Moravský vaječný koňak

35 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Z mléka a pudinku uvaříme pudink. Necháme ho trochu vychladnout a odstraníme škraloup.
  2. Poté přidáme cukr, vanilkový cukr, smetanu a vše pořádně prošleháme, nejlépe v mixéru.
  3. Nakonec přidáme rum podle chuti, ale čím více, tím lépe. Minimálně půl litru.
  • 1 l mléko
  • 2 ks cukr (vanilkový)
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 kelímek smetana (plnotučná)
  • 8 lžic cukr
  • 2 sáček pudink (vanilkový)
  • 0,5 l rum

Skvrny od čokolády

Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.

U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.

Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.