617 čtenářů Přidat komentář

Domácí vaječný koňak

20 m

Avatar of b722

b722

@b722

Postup receptu

Dle chuti si toho rumu můžete dát více. Já osobně to dělám sladší .

  1. Nalijeme salko společně s kondenzovaným mlékem, vedle si rozšleháme žloutky a vlijeme je k salku s mlékem.
  2. Nakonec si uděláme sníh z bílků a pomalu v míse spojíme vše dohromady.
  3. Pořádně smícháme a přes cedník nalijeme do předem připravené nádoby (láhev , plast).
  4. Dáme chladit.
  • 2 ks Salko
  • 2 ks mléko (kondenzované)
  • 0,4l rum (Božkovského)
  • 8 ks žloutek
  • 8 ks bíĺky (sníh)

Uchovávání vajec

Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.