Prémiový obsah
★★★
14K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Nalijeme salko společně s kondenzovaným mlékem, vedle si rozšleháme žloutky a vlijeme je k salku s mlékem
V hrnci přivedeme k varu smetanu. Přidáme vanilkový a moučkový cukr a necháme ve smetaně rozpustit. Odstavíme
koňak. Hotový vaječný koňak můžeme ihned podávat, v tom případě
Žloutky vymícháme s cukrem do hladka. Poté opatrně vmícháme mléko. Nakonec přidáme rum a rozmixujeme
najednou 3 lžíce mléka, nasekané oříšky, mletý badyán, vaječný koňak a nastrouháme čokoládu.
Žloutky našleháme šlehačem do pěny. Poté přilijeme Salko, mléko a šlehačku a vařečkou vmícháme. Pak směs
V misce smícháme obě dvě mléka, vanilkový cukr, smetanu a muškátový oříšek. Vložíme do vodní lázně a
V hrnci přivedeme k varu smetanu s oběma druhy cukru a necháme je v ní rozpustit. Odstavíme. Po vychladnutí
V kastrolku promícháme mléko, smetanu, skořici, vanilku a vyškrábnutou dřeň a muškátový oříšek. Uveďte