Prémiový obsah
★★★★★
36.6K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
V hrnci přivedeme k varu smetanu. Přidáme vanilkový a moučkový cukr a necháme ve smetaně
Nalijeme salko společně s kondenzovaným mlékem, vedle si rozšleháme žloutky a vlijeme je k salku s mlékem
koňak. Hotový vaječný koňak můžeme ihned podávat, v tom případě
Cukr ušleháme společně se žloutky do pěny. Přidáme vanilkový cukr, salko, kondenzované mléko a nakonec
Žloutky vymícháme s cukrem do hladka. Poté opatrně vmícháme mléko. Nakonec přidáme rum a rozmixujeme
Polovinu mléka přivedeme k varu. V druhé polovině rozmícháme pudink a vlijeme do horkého mléka. Povaříme
Kondenzované mléko uvaříme v zavřené plechovce, dokud nezkaramelizuje (2 hodiny). Poté smícháme zbytek