Prémiový obsah
★★★★★
36.9K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
V hrnci přivedeme k varu smetanu. Přidáme vanilkový a moučkový cukr a necháme ve smetaně
Nalijeme salko společně s kondenzovaným mlékem, vedle si rozšleháme žloutky a vlijeme je k salku s mlékem
Cukr ušleháme společně se žloutky do pěny. Přidáme vanilkový cukr, salko, kondenzované mléko a nakonec
koňak. Hotový vaječný koňak můžeme ihned podávat, v tom případě
Žloutky vymícháme s cukrem do hladka. Poté opatrně vmícháme mléko. Nakonec přidáme rum a rozmixujeme
najednou 3 lžíce mléka, nasekané oříšky, mletý badyán, vaječný koňak a nastrouháme čokoládu.
Žloutky našleháme šlehačem do pěny. Poté přilijeme Salko, mléko a šlehačku a vařečkou vmícháme. Pak směs
Polovinu mléka přivedeme k varu. V druhé polovině rozmícháme pudink a vlijeme do horkého mléka. Povaříme