Prémiový obsah
★★★★★
36.4K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
V hrnci přivedeme k varu smetanu. Přidáme vanilkový a moučkový cukr a necháme ve smetaně
Nalijeme salko společně s kondenzovaným mlékem, vedle si rozšleháme žloutky a vlijeme je k salku s mlékem
koňak. Hotový vaječný koňak můžeme ihned podávat, v tom případě
Cukr ušleháme společně se žloutky do pěny. Přidáme vanilkový cukr, salko, kondenzované mléko a nakonec
Žloutky vymícháme s cukrem do hladka. Poté opatrně vmícháme mléko. Nakonec přidáme rum a rozmixujeme
Kondenzované mléko uvaříme v zavřené plechovce, dokud nezkaramelizuje (2 hodiny). Poté smícháme zbytek