Prémiový obsah ★★★★ 42.3K čtenářů Přidat komentář

Vaječný koňak

Vaječný koňak patří k české vánoční výbavě stejně jako vánočka nebo kapr. Báječné je, že se s ním dá doslova čarovat a jednotlivé ingredience lze ladit podle svých chutí a nápadů.

30 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Připavíme si vyšší mísu, ve které vyšleháme cukr a žloutky.
  2. Přimícháme Salka a Tatru a vše vyšleháme.
  3. Nyní přidáme rum, opět vyšleháme a domácí vaječný koňak je na světě.
  4. Podáváme s kostkou ledu.
  • 500 ml rum
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g cukr (moučka)
  • 6 žloutek
  • 2 Salko (kondenz. mléko)
  • 1 Tatra (kondenz. mléko)

Mražené bílky

Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.

V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.

Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.