Prémiový obsah
★★★
7.5K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Žloutky vymícháme s cukrem do hladka. Poté opatrně vmícháme mléko. Nakonec přidáme rum a rozmixujeme
Vejce s cukrem dáme do kastrolku a šleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí.
Nalijeme salko společně s kondenzovaným mlékem, vedle si rozšleháme žloutky a vlijeme je k salku s mlékem
Žloutky našleháme šlehačem do pěny. Poté přilijeme Salko, mléko a šlehačku a vařečkou vmícháme. Pak směs
Polovinu mléka přivedeme k varu. V druhé polovině rozmícháme pudink a vlijeme do horkého mléka. Povaříme
najednou 3 lžíce mléka, nasekané oříšky, mletý badyán, vaječný koňak a nastrouháme čokoládu.
Kondenzované mléko uvaříme v zavřené plechovce, dokud nezkaramelizuje (2 hodiny). Poté smícháme zbytek
V hrnci přivedeme k varu smetanu s oběma druhy cukru a necháme je v ní rozpustit. Odstavíme. Po vychladnutí
Likér byl za chvíli hotov,ale přidala jsem jeden vanilkový cukr.Má výbornou chuť.Nechám zaležet do vánoc☺