Prémiový obsah ★★★★ 52.8K čtenářů Přidat komentář

Vaječný koňak ze Salka podle babičky

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

Do vaječného koňaku můžete podle chuti přidat kondenzované mléko Tatra, které je neslazené, takže tím můžete utlumit sladkost likéru. Rum dejte podle chuti.

  1. Smetanu, žloutky a Salko společně rozmixujeme. Podle chuti přidáme rum.
  2. Plníme do čistých sklenic.
  3. Uchováváme v lednici, kde vydrží týden.
  • 250 ml smetana (min 30%)
  • 8 žloutků
  • 400 ml rum (tuzemský)
  • 800 g balení zahuštěné mléko Salko (slazené)

Proti hořkému chřestu

Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.