Prémiový obsah
★★★★★
77.8K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Do vaječného koňaku můžete podle chuti přidat kondenzované mléko Tatra, které je neslazené, takže tím můžete utlumit sladkost likéru. Rum dejte podle chuti.
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Přimícháme Salka a Tatru a vše vyšleháme. Nyní přidáme rum, opět vyšleháme a domácí vaječný koňak
Žloutky vymícháme s cukrem do hladka. Poté opatrně vmícháme mléko. Nakonec přidáme rum a rozmixujeme
Mléko s pudinky uvaříme ve vodní lázni. Utřeme cukr se žloutky a vanilkovým cukrem. Vlažný pudink nalijeme
Všechny ingredience mixerem našleháme do pěny. Pak přilijeme rum a dobře promícháme. Nevaříme. Plníme
Nalijeme salko společně s kondenzovaným mlékem, vedle si rozšleháme žloutky a vlijeme je k salku s mlékem
Polovinu mléka přivedeme k varu. V druhé polovině rozmícháme pudink a vlijeme do horkého mléka. Povaříme
Žloutky našleháme šlehačem do pěny. Poté přilijeme Salko, mléko a šlehačku a vařečkou vmícháme. Pak směs
najednou 3 lžíce mléka, nasekané oříšky, mletý badyán, vaječný koňak a nastrouháme čokoládu.
V kastrolku promícháme mléko, smetanu, skořici, vanilku a vyškrábnutou dřeň a muškátový oříšek. Uveďte
Kondenzované mléko uvaříme v zavřené plechovce, dokud nezkaramelizuje (2 hodiny). Poté smícháme zbytek
Výborný
Fantastické