Prémiový obsah
★★★★★
77.1K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Do vaječného koňaku můžete podle chuti přidat kondenzované mléko Tatra, které je neslazené, takže tím můžete utlumit sladkost likéru. Rum dejte podle chuti.
Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
Přimícháme Salka a Tatru a vše vyšleháme. Nyní přidáme rum, opět vyšleháme a domácí vaječný koňak
Žloutky vymícháme s cukrem do hladka. Poté opatrně vmícháme mléko. Nakonec přidáme rum a rozmixujeme
Mléko s pudinky uvaříme ve vodní lázni. Utřeme cukr se žloutky a vanilkovým cukrem. Vlažný pudink nalijeme
Všechny ingredience mixerem našleháme do pěny. Pak přilijeme rum a dobře promícháme. Nevaříme. Plníme
Nalijeme salko společně s kondenzovaným mlékem, vedle si rozšleháme žloutky a vlijeme je k salku s mlékem
Žloutky našleháme šlehačem do pěny. Poté přilijeme Salko, mléko a šlehačku a vařečkou vmícháme. Pak směs
najednou 3 lžíce mléka, nasekané oříšky, mletý badyán, vaječný koňak a nastrouháme čokoládu.
Polovinu mléka přivedeme k varu. V druhé polovině rozmícháme pudink a vlijeme do horkého mléka. Povaříme
Kondenzované mléko uvaříme v zavřené plechovce, dokud nezkaramelizuje (2 hodiny). Poté smícháme zbytek
Výborný
Fantastické